Leijonat


MTV näreissään MM-kisojen ilmaiskatselulle netistä – ”Pidän toimintaa varastamisena”

Julkaistu: 10. toukokuu 2012

Jääkiekon MM-kisojen televisiontioikeudet Suomessa omistava MTV Media arvioi menettävänsä jopa tuhansia silmäpareja, jotka hyödyntävät Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n YouTube-kanavan ilmaista verkkolähetystä.

Lähetys on teknisesti estetty maista, joissa kisat ovat myyty yksioikeudella jollekin yhtiölle, kuten Suomessa MTV Medialle, mutta hieman harjaantuneempi tietokoneen käyttäjä pystyy helposti kiertämään eston.

- Itse pidän toimintaa varastamisena. Olemme maksaneet oikeuksista korkean hinnan eikä kisoje ole tarkoitus ilmaiseksi jaella, MTV Median internet- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Jorma Härkönen sanoo YLE:n haastattelussa.

Tekijänoikeusexpertin mukaan käyttäjä ei tee laittomuuksia, jos osaakin virittää koneensa näyttämään Suomessa blokattua lähetystä, vaan lähettäjän pitää kehittää parempi estojärjestelmä vastaisuuden varalle.

- Jollei YouTube korjaa tilannetta rakentamalla parempaa maablokkausta, niin käytännössä puuttuminen on erittäin hankalaa, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo YLE:lle.

Lyö riskitön veto ja nopeimmille tarjolla lisäksi Leijonapaita ilmaiseksi!
Lue tästä lisää ja kuittaa samalla 100 euron bonus!


Lue myös nämä